Nacho

Ashton

11 september

Hallo! Ik ben Ashton en samen met mijn partner Sam zijn we trotse baasjes van Nacho.

Nacho is een kruising bordercollie met labrador, best een pittig ding dus. We waren op slag verliefd toen we deze knapperd ontmoetten in het asiel. Hij was toen negen maanden oud. Nog een kleine uk maar met een karakter dat telt voor 10. Dat hebben we mogen ondervinden in de maanden die daarop volgden.

Nacho was echt de liefste en de grootste knuffelbeer die je je maar kan voorstellen. Nog helemaal in ontwikkeling en van de puppy-streken gingen we over naar de puberjaren. Vele grijze haren heeft Nacho me al bezorgd maar ze waren het allemaal waard! Want eens je het vertrouwen hebt van je lieve viervoeter is zijn liefde onvoorwaardelijk, voor eeuwig en altijd. En het is net dat dat wij hem ook willen kunnen teruggeven.

De leiband wordt vastgeklikt en daar start ons probleem. Nacho gaat helemaal ‘bananas’ want wij gaan WANDELEN!

Het startsein om de echte avonturier in Nacho naar boven te halen, is gegeven. Hij zal de weg wel wijzen en kost wat kost heel zijn gewicht in het spel gooien om te geraken waar hij heen wil! Ik kan je best vertellen dat wanneer er 32kg hond zijn zinnen ergens op heeft gezet dat je dat niet altijd kan tegenhouden. Zoveel prikkels, zo snel afgeleid, helemaal gefocust maar jammer genoeg niet op mij. Ik hang maar aan de andere kant van de lijn. Vrouwtje volgt wel. Daarom ging ik steeds heel vroeg in de ochtend of heel laat in de avond wandelen zodat ik niemand hoefde te kruisen.

Andere hondjes betekenen spelen toch? Dat denkt Nacho alleszins. Overenthousiast, door het dolle heen.’ Dat zijn de woorden die hem het best omschrijven wanneer we één van zijn vierpotige vrienden passeren. Wat hij niet oppikt is wanneer een andere hond duidelijk laat merken dat die dat niet graag heeft. Wie speelt er nu niet graag? Dat begrijpt hij niet.  Als de momenten zich voordoen om met andere hondenbaasjes af te spreken om er een echt spelmoment van te maken, stoort dat minder want dan is daar tijd en ruimte voor. Aan de lijn wil ik echter dat Nacho rekening houdt met mij. Tot op de dag van vandaag werk ik daar aan en FluOH helpt me daarbij!

“Vorig jaar hebben we onze eerste FluOH bandana gekocht op het Hondenfestival in Puyenbroeck en ook vandaag sta ik nog steeds volledig achter de FluOH-boodschap. Het sjaaltje valt op en maakt andere baasjes duidelijk dat er iets is waar ze rekening mee moeten houden.”

Op wandeling willen veel mensen hun honden met elkaar laten kennismaken. Goed bedoeld maar niet altijd evident. Nacho kan dat gewoonweg niet op een kalme manier. Daardoor krijgen we vaak snel een blik en opmerking “wat een gekke hond”. Maar Nacho bedoelt dat helemaal niet slecht. Een stempel wordt snel gegeven, spijtig genoeg zonder te weten hoe zijn verhaal in elkaar zit.

Mensen zijn daar ook niet altijd mee bezig. De meesten gaan ervan uit dat honden verondersteld worden met elkaar om te kunnen gaan. Hun hond luistert namelijk zo vlekkeloos dan moet elke hond dat toch ook kunnen?! Ik vind het niet erg om telkens zijn verhaal te moeten vertellen,  maar daar hoort wel bij dat ik die 32 kg brok energie eerst in toom moet proberen houden.

“Het FluOH-sjaaltje maakt me dat enigszins gemakkelijker; mensen houden vaker gepaste afstand en maken bij het kruisen de prikkel voor Nacho minder groot. Dat zorgt ervoor dat mijn arm niet telkens bijna uit te de kom wordt getrokken. Zoveel aangenamer!”

Ik raad het alle mensen aan om dit topinitiatief verder te vertellen. Sommige honden houd je namelijk niet steeds even gemakkelijk in toom en FluOH kan mensen hierop attent maken. Zonder telkens het hele verhaal te moeten vertellen. Voor alles is er een oplossing! Baasjes zijn verondersteld het beste voor te hebben met hun hond en hun pijnpunten te kennen, maar die van een onbekende hond ken je natuurlijk niet. 

FluOH brengt op deze manier trouwens ook mensen dichterbij. Zo zijn we ondertussen goede vrienden geworden met Lucy en Delta van de vorige FluOH-verhalen! Zij hebben elk hun eigen karakter maar samen spelen ze om ter leukst.

Wij blijven daarom zeker ons steentje bijdragen en de FluOH-boodschap verspreiden!.

Doe jij ook mee?

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.