FLOC-rescue logo

FLOC Rescue, Finding Local Caretakers Noodopvang

Met Floc Rescue willen we tijdens de COVID-19 periode eigenaars van een huisdier te hulp schieten die omwille van de crisis tijdelijk zelf niet of moeilijk voor hun huisdier kunnen zorgen. 

Voor wie?

 • Je bent een huisdiereigenaar en je hebt niemand in jouw vriendenkring of familie die voor jouw dier kan zorgen en je hebt niet voldoende financiële middelen om betaalde opvang te voorzien?  

We gaan voor jou op zoek naar een vrijwilliger die je uit de nood helpt tijdens deze periode. Indien je zelf ziek bent, kan je dier tijdelijk terecht bij onze opvanggezinnen.

 • Je bent actief in de zorgsector en je kan hulp gebruiken bij de zorgen voor je huisdier?  

We gaan voor jou op zoek naar één van onze partners die aan een sterk gereduceerd tarief je hun service willen aanbieden. 

Meld je nu al aan! Ook al heb je de hulp op dit moment nog niet nodig. Zo kan iedereen zich voorbereiden om jou meteen uit de nood te helpen wanneer dit nodig is. 

Floc Rescue is op zoek naar...

Opvanggezinnen

Je bent een echte dierenvriend, respectvol en hebt verantwoordelijkheidszin. Je hebt voldoende ruimte om een huisdier op te vangen en bent bereid contact te houden met het opvolgend team van Monsieur Gustave. Je respecteert de regels die de federale staat heeft opgelegd. Maar het allerbelangrijkste: je kan zorgen voor het dier van een ander alsof het je eigen geliefde viervoeter zou zijn.

Partners

Je was voor de coronacrisis reeds professioneel bezig met het uitlaten/oppassen van huisdieren. Je wil graag je steun betuigen aan de hulpverleners in de zorgsector en je wil hen je diensten aanbieden aan een gereduceerd tarief? Als er een aanvraag binnenkomt, gaan we na in welke regio er hulp nodig is en voor welk huisdier. Op basis daarvan verwijzen we ze door naar jou! 

"We matchen, begeleiden en overzien de veiligheid"

Veilig en voorbereid

De werking van Floc Rescue focust op de veiligheid en het welzijn van zowel eigenaars en dieren áls vrijwilligers.  Hieronder een overzicht van hoe we daarvoor tewerk gaan.

 • Onze veiligheidsmaatregelen liggen strenger dan die aangegeven door de federale overheid.
 • We blijven de nieuwste ontwikkelingen van het virus op vlak van het welzijn van mens én dier volgen. Enkel zo kunnen we de veiligheid van alle betrokken partijen bij FLOC Rescue bewaken. Lees er meer over in het blogartikel “Corona en onze huisdieren” 
 • Wanneer een eigenaar corona heeft, plaatsen we het huisdier in een opvanggezin. Op die manier is er maar tweemaal een overdracht: één keer bij het ophalen en één keer bij het terugbrengen van het dier. Dit houdt een sterk verminderd risico in op het doorgeven van het virus en is een stuk veiliger dan meermaals per dag bij een eigenaar langs te gaan om bv. de hond uit te laten.
 • De eigenaars worden nu al gevraagd om een noodkit klaar te zetten, zodat ze dat niet meer hoeven te doen wanneer ze ziek zijn en zo ongewild het virus zouden kunnen meegeven.
 • We werken samen met gedragsdeskundigen om het welzijn van het dier te allen tijde te bewaken. In het artikel “Wat je zeker moet weten als je een hond opvangt” staan alvast belangrijke richtlijnen voor onze opvanggezinnen wat betreft honden.  
 • Er wordt een overeenkomst getekend door zowel eigenaar als opvanggezin.
 • De eigenaar vult een infofiche in zodat het opvanggezin op gepaste wijze voor het dier kan zorgen

Vrijwilligersvacatures

 • vervoer van een dier van bij de eigenaar naar het opvanggezin
 • begeleiding van een dier met een rugzakje (gedragsdeskundigen)
 • een dier dat we bij een eigenaar ophalen mee helpen wassen
 • mee op zoek gaan naar benodigdheden voor de dieren (zoals benches, mandjes, speelgoed, poepzakjes, voeding, …) en benodigdheden om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen (handschoenen, ontsmettende zeep, eventueel overalls, …)
 • aanhalen van sponsors die ons kunnen helpen met het vergaren van deze benodigdheden
 • opvolgen en uitbouwen van de social media strategie
Neem contact met ons op via info@monsieurgustave.be

Blijf je graag op de hoogte? Meld je dan hieronder aan.

Volg Monsieur Gustave op social media

Maak het verschil en doe een donatie

De gehele werking van Floc Rescue berust op vrijwilligers. Iedereen die zijn schouders onder dit project zet, doet dit geheel onbaatzuchtig. Echter is niet alles gratis en zullen we bepaalde zaken moeten aankopen zoals benodigdheden voor de dieren en materiaal om alles veilig te kunnen laten verlopen. 

Hier zijn de gegevens die je nodig hebt om een donatie te doen:

Monsieur Gustave vzw 
Onafhankelijkheidslaan 20/6, 2020 Antwerpen

BE26 7390 1369 9229

Je bent niet verplicht om onderstaand formulier in te vullen. Alhoewel we uiteraard heel graag weten om welke barmhartige samaritaan het gaat, zijn anonieme weldoeners even welkom!

Onze partners