FLOC-rescue logo

FLOC Rescue, Finding Local Caretakers Noodopvang

Met FLOC Rescue willen we tijdens de Corona-crisis eigenaars van een huisdier te hulp schieten die getroffen worden door het virus en daardoor tijdelijk niet zelf voor hun huisdier kunnen zorgen. We gaan voor hen op zoek naar een geschikt opvanggezin waar de dieren de nodige zorgen en liefde kunnen krijgen totdat hun baasje weer is aangesterkt. 

Waarom werken we met opvanggezinnen?

Uit onderzoek concluderen we dat de beste en veiligste oplossing een tijdelijk opvang voor een huisdier is. Op die manier is er maar twee maal een overdracht, één keer bij het ophalen en één keer bij het terugbrengen van het dier. Dit houdt een sterk verminderd risico op het doorgeven van het virus in en is een stuk veiliger dan meermaals per dag bij een eigenaar langs te gaan om bv. de hond uit te laten.

Opvanggezinnen gezocht!

Je bent een echte dierenvriend, respectvol en hebt verantwoordelijkheidszin. Je hebt voldoende ruimte om een huisdier op te vangen en bent bereid contact te houden met het opvolgend team van Monsieur Gustave. Je respecteert de regels die de federale staat heeft opgelegd. Maar het allerbelangrijkste: je kan zorgen voor het dier van een ander alsof het je eigen geliefde viervoeter zou zijn. 

Meld je hier aan als opvanggezin! 

Meld je nú al aan als eigenaar

Ben je een huisdiereigenaar en heb je niemand in jouw vriendenkring of familie die jouw dier voor een tijdje kan opvangen en heb je niet voldoende financiële middelen om opvang te verzorgen? 

Meld je nu al aan, ook al heb je de hulp op dit moment nog niet nodig. Zo kunnen wij de kans vergroten dat we jou zo snel mogelijk uit de nood kunnen helpen. 

Meld je hier aan als eigenaar!

Up to date

We blijven de nieuwste ontwikkelingen van het virus op vlak van het welzijn van mens én dier volgen. Enkel zo kunnen we de veiligheid van alle betrokken partijen bij FLOC Rescue bewaken. Lees er meer over in het blogartikel “Corona en onze huisdieren” 

We vragen elk baasje om nu al een noodkit klaar te maken. Wat daar precies in moet en hoe je dat doet, kan je hier lezen.

"We matchen, begeleiden en overzien de veiligheid"

Veilig en voorbereid

De werking van Floc Rescue focust op de veiligheid en het welzijn van zowel eigenaars, dieren áls vrijwilligers.  Hieronder een overzicht van hoe we daarvoor tewerk gaan.

 • Onze veiligheidsmaatregelen liggen strenger dan die aangegeven door de federale overheid. 
 • De eigenaars worden nu al gevraagd om een noodkit klaar te zetten, zodat ze dat niet meer hoeven te doen wanneer ze ziek zijn en zo ongewild het virus zouden kunnen meegeven.
 • We werken samen met gedragsdeskundigen om het welzijn van het dier te allen tijde te bewaken.
 • Er wordt een overeenkomst getekend door zowel eigenaar als opvanggezin.
 • De eigenaar vult een infofiche in zodat het opvanggezin op een gepaste wijze voor het dier kan zorgen.

Vrijwilligersvacatures

 • vervoer van een dier van bij de eigenaar naar het opvanggezin
 • begeleiding van een dier met een rugzakje (gedragsdeskundigen)
 • een dier dat we bij een eigenaar ophalen mee helpen wassen
 • mee op zoek gaan benodigdheden voor de dieren (zoals benches, mandjes, speelgoed, poepzakjes, voeding, …) en benodigdheden om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen (handschoenen, ontsmettende zeep, eventueel overalls, …)
 • aanhalen van sponsors die ons kunnen helpen met het vergaren van deze benodigdheden
 • opvolgen en uitbouwen van de social media strategie
Neem contact met ons op via info@monsieurgustave.be

Blijf je graag op de hoogte? Meld je dan hieronder aan.

Volg Monsieur Gustave op social media

Maak het verschil en doe een donatie

De gehele werking van Floc Rescue berust op vrijwilligers. Iedereen die zijn schouders onder dit project zet, doet dit geheel onbaatzuchtig. Echter is niet alles gratis en zullen we bepaalde zaken moeten aankopen zoals benodigdheden voor de dieren en materiaal om alles veilig te kunnen laten verlopen. 

Hier zijn de gegevens die je nodig hebt om een donatie te doen:

Monsieur Gustave vzw 
Onafhankelijkheidslaan 20/6, 2020 Antwerpen

BE26 7390 1369 9229

Je bent niet verplicht om onderstaand formulier in te vullen. Alhoewel we uiteraard heel graag weten om welke barmhartige samaritaan het gaat, zijn anonieme weldoeners even welkom!