Het online platform dat huisdierenbaasjes en -liefhebbers met elkaar in contact brengt.

Floc update 15-09-2020: STEM JE MEE?

Het aankomende Floc-platform komt bijna online en wij kijken alvast naar de toekomst. Want het afgelopen half jaar heeft de spin off Floc Rescue ons heel wat geleerd. Daarom dienden we opnieuw dit jaar 2 projecten in bij de Burgerbegroting Antwerpen: 

  • Opleiden opvanggezinnen: we willen een aantal vrijwilligers de kans geven om een gratis opleiding te volgen. We willen hiermee onze vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de dieren een stevige basis aan kennis van gedrag meegeven. Lees meer & STEM HIER.
  • Opleiden hulpverleners: we willen een opleiding voorzien voor hulpverleners die vaak de enigen zijn die bij mensen in armoede thuis komen. Als zij bepaalde zaken kunnen opmerken zoals bv. een onverzorgde vacht of lange nageltjes, kunnen zij op een positieve manier het gesprek met de eigenaar aangaan om ervoor te zorgen dat het dier de nodige zorgen krijgt.  Lees meer & STEM HIER.

Om te stemmen moet je

  • officieel gedomicilieerd zijn in het district Antwerpen (postcodes: 2000, 2018, 2020, 2030, 2050, 2060)
  • 13 jaar of ouder zijn
  • je stem uitbrengen voor minstens 3 projecten

Weet je niet goed welk 3e project te kiezen of heb je daar geen tijd/zin voor? Hierbij enkele projecten die we zelf heel leuk vinden!

 Heb jij gestemd en zou je graag (indien we winnen ;-)) meer weten over de opleiding opvanggezinnen (en andere verzorgers!), stuur dan zeker een mailtje naar jessica@monsieurgustave.be

 

Vergeet niet te stemmen voor donderdag 24 september 23u59 en vraag gelijk je buren en vrienden om mee te stemmen! We need them votes. 🙂

Floc update 15-08-2020

Het langverwachte Floc-lanceringsevent werd door de verstrengde COVID-19-maatregelen opnieuw afgelast.  . 

Monsieur Gustave bekijkt begin september of en wat er in de plaats kan komen. Maar we kunnen je alvast geruststellen: de lancering van Floc komt er weldra aan! 

Wil jij graag mee op de hoogte worden gehouden?  Laat dan hieronder je gegevens achter.

Meld je hier aan om verder op de hoogte te worden gehouden.

Floc update 20-07-2020

Eindelijk kunnen we de langverwachte lancering van Floc aankondigen. 

En voor al diegenen die hier, net zoals ons, zo naar uitkeken, hebben we leuk nieuws. Want om de lancering te vieren, organiseren we een een lanceringsevent! Meer details volgen later nog, maar noteer alvast in je agenda 15 augustus / 14u @Konijnenwei Antwerpen⁠. 

Inschrijven kan je:

Floc Rescue update 22-03-2020

Omwille van de Corona-crisis keerden we het Floc-concept binnenstebuiten en verschoven we onze focus naar opvanggezinnen. Het werken met opvanggezinnen vermindert het risico op overdracht van het virus aanzienlijk. Er vindt namelijk maar 2 keer een overdracht plaats, één keer bij het ophalen en één keer bij terugbrengen van het dier. 

Floc maakt de komende periode plaats Floc Rescue, het tijdelijk nieuwe concept waarmee we huisdieren wiens eigenaar getroffen wordt door het virus uit de nood willen helpen. 

Voor de logistieke organisatie achter Floc Rescue zijn we op zoek naar heel wat helpende handen. Wil jij dus graag helpen en kan je je niet opgeven als opvanggezin? Misschien is één van volgende zaken jou wel op het lijf geschreven:

  • vervoer van een dier van bij de eigenaar naar het opvanggezin
  • begeleiding bij een dier met een rugzakje (gedragsdeskundigen)
  • een dier dat we bij een eigenaar halen mee helpen wassen
  • mee op zoek gaan benodigdheden voor de dieren (zoals benches, mandjes, speelgoed, poepzakjes, voeding, …) en benodigdheden om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen (handschoenen, ontsmettende zeep, eventueel overalls, …) of naar sponsors die ons hierbij kunnen helpen
  • opvolgen en uitbouwen van de social media strategie
Voor meer info en aanmeldingen: info@monsieurgustave.be

Corona update 18-03-2020

De uitbraak van het Coronavirus heeft ons de lancering van Floc doen herbekijken. Uit veiligheidsoverwegingen wat betreft de gezondheid van alle betrokken partijen gaan we met Floc tijdens deze crisis focussen op opvanggezinnen. 

Op onze Facebookpagina deelden we een oproep voor opvanggezinnen. Meld je hier aan als je je wil opgeven als opvanggezin. 

Tegelijkertijd creëerden we een post voor huisdierenbaasjes die de hulp zouden kunnen gebruiken. Meld je hier aan als je denkt hulp te kunnen gebruiken, mocht het virus jou treffen. 

Om het noodopvangprogramma in goede banen te kunnen leiden, zijn we tevens op zoek naar ondersteuning. Heb jij tijd om ergens bij te helpen, laat het ons dan zeker weten door ons een e-mail te sturen: info@monsieurgustave.be

We zijn voortdurend bezig met de nieuwste ontwikkelingen van het nieuwe Corona-virus en haar impact op onze gezondheid en die van onze huisdieren op de voet te volgen. Lees hier bv. onze blogpost over de overdraagbaarheid van mens op dier. 

Ben jij benieuwd of je nog op een andere manier kan helpen maar weet je nog niet goed hoe of blijf je gewoon graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkeling omtrent Corona en huisdieren of hoe we verder tewerk gaan? Meld je hieronder dan zeker even aa

Update 03-03-2020

De eerste infosessie staat vast! Deze zal plaatsvinden op zaterdag 28 maart om 14u bij onze partner ZEWOPA, Jan Denucéstraat 17, 2020 Antwerpen. Benieuwd naar wat Floc te bieden heeft voor jou? Schrijf je dan snel in via info@monsieurgustave.be

Update 27-02-2020

Nog volop in het proces verwachten we live te gaan op 15/03/2020. Met de steun van de Burgerbegroting Antwerpen beginnen we reclame te maken in het district Antwerpen. Tijdens de lancering van Floc plannen we 6 info-sessies in. Eén van de komende dagen kondigen we de eerste datum aan. Wil je dit niet missen? Laat hier dan zeker je gegevens achter!

Update 15-01-2020

Vandaag gingen we van start met de ontwikkeling van het online Floc platform. In februari houden we een focusgroep om de website zo goed mogelijk af te stemmen op haar gebruikers. Wil jij graag deelnemen en een gratis lidmaatschap op Floc krijgen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief om de uitnodiging niet te missen! 

Update 21-10-2019

Tijdens het Burgerbegrotingfestival in Antwerpen wonnen we het projectgeld om Floc te kunnen realiseren! In januari 2020 mogen we het startsein geven aan onze websiteontwikkelaar!  Stemmen is niet meer nodig, maar blijf je graag op de hoogte van de lancering? Laat dan zeker hieronder je gegevens achter.

Update 05-09-2019

Jij kan mee helpen Floc lanceren!

Het budget om Floc te laten ontwikkelen kunnen we namelijk winnen! Het enige dat we daarvoor nodig hebben is jouw stem.

Woon je in het district Antwerpen (postcodes: 2000, 2018, 2020, 2030, 2050, 2060)? Vul dan hier je gegevens in en we bezorgen je vrijblijvend alle informatie omtrent de stemming.